Ako nastaviť Google vyhľadávač v prehľadávači Edge

list In: Ako na softvér comment Comment: 0 favorite Hit: 6854

Používate radi ako aj ja Internet Edge na prehľadávanie internetových stránok a aj Vám ako mne vadí prednastavený vyhľadávač Bing? V USA je možno Bing ok, ale u nás je v roku 2020 nepoužiteľný. Nemyslím to v zlom, nech sa Microsoft nehnevá, ale je to iba realita. Samotný Edge vnímam pozitívne. Dokonca je to môj hlavný internetový prehľadávač. Teraz si ukážeme ako zrušiť Bing a nastaviť Google ako hlavný vyhľadávač.

 

1. krok

Otvorte si Edge :-)

 

2. krok

Zadajte do prehľadávača adresu www.google.sk. Akonáhle sa Vám otvorí Google vyhľadávač, Edge ho automaticky identifikuje ako vyhľadávač a uloží si ho do zoznamu vyhľadávačov.

 

3. krok

V pravo hore kliknite na tlačidlo Nastavenia a ďalšie možnosti alebo jednoducho klávesovú skratku ALT + F.

 

4. krok

Zobrazí sa Vám dialógové okno, v ktorom kliknite na tlačidlo Nastavenia.

 

5. krok

Po kliknutí sa Vám otvorí nové okno, v ktorom sa v ľavej časti nachádzajú možnosti nastavenia. Kliknite na možnosť Ochrana osobných údajov a služby

 

6. krok

V pravej časti sa Vám zobrazia možnosti pre túto časť nastavení. Choďte úplne na spodok a tam kliknite v časti Služby na možnosť Panel s adresou.

 

7. krok

Zobrazia sa Vám dostupné možnosti, kde vyhľadajte riadok Vyhľadávací nástroj použitý v paneli s adresou. Tam vidíte, že je nastavený ako predvolený Bing. Kliknite na roletové menu a vyberte zo zoznamu Google. Po kliknutí sa voľba automaticky uloží.

 

8. krok

Hneď pod tým je riadok Vyhľadávanie na nových kartách používa vyhľadávacie pole alebo panel s adresou . Tam vidíte, že je nastavená možnosť Vyhľadávacie pole. Zmeňte to na možnosť Panel s adresou. Po kliknutí sa voľba automaticky uloží.

 

Hotovo. Odteraz všetko, čo budete vyhľadávať, bude cez vyhľadávač Google :-)

 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December